Jehoeda » Specials » Olympische spelen

Programma Tokio 2020 -startpagina Olympische Spelen

Programma Tokio 2020 -startpagina Olympische Spelen Op deze startpagina vindt u alles over de Olympische Spelen vanaf 2008. Het betreft zowel de Zomerspelen als de Winterspelen. De eerst komende Spelen zullen in Tokio in juli 2020 plaatsvinden. In de special staan links naar artikelen over de Olympische Spelen. Daar vindt u de programma's en de uitslagen van alle sporten. Ook wordt van de meeste sporten waarbij Nederlanders meedoen het laatste nieuws bijgehouden.

Artikel indeling


Olympische Spelen 2020 - Tokio

Tokio 2020, de Olympische Spelen 2020 in Tokio worden gehouden van 24 juli 2020 tot 9 augustus 2020. Het zijn de 29ste olympische zomer spelen die worden gehouden. Bij deze Olympiade worden vijf nieuwe sporten geïntroduceerd: honkbal (mannen), softbal (vrouwen), karate, klimsport, skateboarden en surfen. In totaal staan 34 sporten op het programma.


Bron: Clker Free Vector Images, PixabayBron: Clker Free Vector Images, Pixabay

Laatste nieuws over de Olympische Spelen 2020

13 november 2018: v.d.Hoogenband chef de mission

 • Pieter van den Hoogenband is de chef de mission op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. De voormalig zwemkampioen is in die rol de opvolger van Maurits Hendriks.

11 oktober 2018: Olympische tijdrit over heuvelachtig parcours bij Mount Fuji

 • De individuele tijdritten bij de Olympische Spelen van Tokio 2020 worden verreden op een heuvelachtig parcours nabij de beroemde berg Fuji. Dat is in het voordeel van renners als Tom Dumoulin, Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen, die bewezen hebben op dergelijk terrein goed uit de voeten te kunnen. Start en finish zijn op het Fuji Speedway motorcircuit.

9 oktober 2018: Olympische Spelen 2020 bijna 4 miljard goedkoper dan gedacht

 • Het organisatiecomité van de Olympische Spelen 2020 in Tokio heeft zeer forse besparingen doorgevoerd. Directeur Toshiro Muto maakt maandag in Buenos Aires bekend dat de kosten 3,75 miljard euro lager zullen uitvallen dan eerder werd gedacht. Het totale budget van Tokio 2020 bedraagt nu 10,95 miljard euro. Het IOC levert een bijdrage van 1,5 miljard euro in geld en diensten.

5 oktober 2018: Tokio beschermt zwemmers tegen bacteriën

 • De organisatoren van de Olympische Spelen in Tokio nemen maatregelen om deelnemers aan het openwaterzwemmen en de triatlon te beschermen tegen bacteriën. Onder water komen schermen van polyester. Die moeten ervoor zorgen dat de zwemmers worden blootgesteld aan slechts een kleine concentratie van de E. colibacterie.

15 september 2018: Zeilsters Bouwmeester en De Geus grijpen startbewijs voor Tokio

 • Bij WB-wedstrijden zeilen in Enoshima heeft windsurfster Lilian de Geus zich met een tweede plaats in de RS:X-klasse nu al gekwalificeerd voor de Olympische Spelen op datzelfde Japanse water. Marit Bouwmeester kan ook in Tokio haar olympische titel verdedigen. De zeilster heeft zich bij de wereldbekerwedstrijden in het Japanse Enoshima gekwalificeerd voor de Spelen van 2020.

12 september 2018: Zwemfinales in Tokio 's ochtends

 • Tijdens de Olympische Spelen van 2020 in Tokio zullen de zwemfinales in de Japanse ochtend plaatsvinden. De series zijn in de avonduren. De organisatie komt NBC, de Amerikaanse omroep die 6,6 miljard euro betaalt om de Spelen te mogen uitzenden, tegemoet. De finales zullen daardoor in de VS op 'primetime' te zien zijn. In Nederland is het midden in de nacht.

30 augustus 2018: Nederlands zand naar Olympische Spelen Tokio

 • Het bedrijf De Grondslag in Utrecht mag al het zand dat gebruikt wordt bij de paardensporten op de Olympische Spelen in Tokyo leveren. Afgelopen maandag (27 augustus 2018) zijn ze begonnen met de eerste zestig containers.

7 augustus 2018: Spelen 2020 mogelijk in zomertijd

 • Gedurende de Olympische Spelen in Japan in 2020 zou de zomertijd moeten gelden. Voorzitter Mori van het Japanse organisatie van de Spelen heeft premier Abe in overweging gegeven de klok dan twee uur vooruit te zetten, zodat de atleten in de koelere ochtenduren hun wedstrijden kunnen afwerken. De Spelen zijn tussen eind juli en begin augustus. Deze zomer bezweken zeker 120 Japanners in de hitte. Japan is een van de weinige landen met een grote economie die geen zomertijd kennen. Zuid-Korea doet er ook niet aan, maar maakte een uitzondering voor 1988, toen de Spelen in Seoul waren.
 • Tokio gaat als eerste stad gezichtsherkenning gebruiken voor de beveiliging van de Olympische Spelen. De organisatie heeft contact gelegd met de Japanse telecommunicatie- en informatietechnologiegigant NEC om dit systeem voor de Spelen in 2020 te ontwikkelen.

16 februari 2017: Olympische wegwedstrijd in Tokio over twee klimmetjes

 • Tijdens de Olympische wegwedstrijd wielrennen in Tokio moeten de renners twee kleine klimmetjes bedwingen van 3,2 en 3,7 procent. De totale ronde is 15,7 kilometer die door de mannen 16 keer en door de vrouwen 7 keer moet worden afgelegd. Het parcours moet nog wel officieel worden goedgekeurd. (https://goo.gl/8DMUJU)

29 november 2016: IOC: Spelen in Tokio moeten goedkoper

 • Het IOC is het niet eens met de begroting van Japan voor de Olympische Spelen 2020. Japan heeft 20 miljard euro uitgetrokken voor de Spelen. Het IOC vindt dat dit veel lager kan. "Wij hebben niet ingestemd met zo'n bedrag", zei vice-voorzitter Peter Coates. "Wij geloven dat de Spelen voor een aanzienlijk kleiner bedrag kunnen worden georganiseerd." Voor het IOC is het belangrijk dat de kosten zo laag mogelijk worden gehouden zodat meer steden kansen hebben om de Spelen te organiseren. (https://goo.gl/q8cDCO)

20 oktober 2016: Plek van enorme kernramp misschien gebruikt bij Spelen 2020

 • Op de plek waar in 2011 een enorme kernramp plaatsvond (in Fukushima,) worden tijdens de Olympische Spelen misschien honkbalwedstrijden gehouden. "We hebben het erover gehad dat we hiermee de wederopbouw van het getroffen gebied kunnen ondersteunen en de mensen daar een hart onder de riem kunnen steken'', zei IOC voorzitter Bach na het gesprek met de Japanse premier Abe. (https://goo.gl/IETr7d)

18 oktober 2016: Tokio overweegt Olympische Spelen deels te verhuizen naar Zuid-Korea

 • Het internationaal olympisch comité (IOC) overweegt voor sommige sporten een andere locatie tijdens de OS 2020. De Spelen worden voor Tokio te duur. Er is 7 miljard euro uitgetrokken voor de Spelen, maar geschat wordt dat de kosten de 26 miljard euro zullen halen. De onlangs aangetreden gouverneur van Tokio heeft haar kiezers beloofd flink te zullen bezuinigen, ook op de Olympische Spelen. Als alternatieve locatie wordt Chungju in Zuid-Korea genoemd. Deze stad beschikt over de juiste faciliteiten voor roeien en kanoën. (https://goo.gl/s2Fqyc)

24 augustus 2016: Olympische vlag aangekomen in Tokio

 • De Olympische Vlag is in Japan aangekomen. De gouverneur van Tokio, Yuriko Koike, vervoerde de vlag van Rio naar Japan. Hij kreeg de vlag overgedragen tijdens de sluitingsceremonie in Rio. (http://goo.gl/8DgeG7)

Winterspelen 2022 - Peking

Programma OS 2021 - Hoe laat beginnen de wedstrijden?

Programma OS 2021 - Hoe laat beginnen de wedstrijden?

De Olympische Spelen 2021 in Tokio worden gehouden van 23 juli 2021 tot 8 augustus 2021. Het zijn de 29ste olympische zomer spelen die worden gehouden. Bij deze Olympiade worden vijf nieuwe sporten ge…
Programma OS 2022 - Olympische Spelen in Peking (China)

Programma OS 2022 - Olympische Spelen in Peking (China)

Programma Olympische Spelen 2022 in Peking (China). De Winterspelen duren van 4 februari 2022 tot en met 20 februari 2022. De onderdelen zijn: alpineskiën, biatlon, bobsleeën, cross-country skiën, cur…
Voorbereiding Openingsceremonie - sluitingsceremonie OS 2021

Voorbereiding Openingsceremonie - sluitingsceremonie OS 2021

De Olympische Zomerspelen 2021 vinden plaats in de periode 23 juli tot en met 8 augustus 2021 in Tokio in Japan. De openingsceremonie en de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen vinden plaats in…
Uitslagen schaatsen tijdens OS 2018

Uitslagen schaatsen tijdens OS 2018

Tijdens de Olympische Winterspelen 2018 gaat de Nederlandse aandacht natuurlijk vooral uit naar het programma, de loting en de uitslagen van de Nederlandse schaatsers, waaronder de favorieten Sven Kra…
Gepubliceerd door Jehoeda op 19-06-2012, laatst gewijzigd op 26-12-2018. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
 • Artikelen Etsel op de InfoNu-site